ООН

Моята снимка
гр.СЛИВЕН, СЛИВЕН, Bulgaria
Политическа Партия "Организация на Обединената Нация" - ООН

КОНТАКТ



E-mail: oon.bg@abv.bg

2009-10-02

Лидерът на партия “Организация на “Обединената нация” Петър Димитров: ГЕРБ изсмукват електората на "Атака"

Анна Кълцева

Г-н Димитров, нарекли сте вашата партия ООН…

Да, аз съм си запазил името “Организация на “Обединената нация” (ООН) в Софийски градски съд на мое име. Бях в основата на инициативния комитет в Сливен за създаване на партията. Аз съм бивш общински съветник в града от “Атака”.

И кое наложи създаването на вашата партия?

Идеята е по-отдавна. Но на 22 септември т.г. , в деня на нашата национална независимост, се събра инициативният комитет. Приехме учредителна декларация, както е по закон. В нея пише, че сме патриоти, българи сме, но сме нормалните патриоти, без крайностите и популизма, които създаде Волен Сидеров. Нормални хора сме с малко по-мека позиция към някои неща, но в никакъв случай не подкрепяме излъчването на новини на турски език. Ние търсим хората, които могат да създават, а не само да рушат. Още двама общински съветници от Сливен застанаха зад мен…

И те ли са бивши атакисти?

Да. Първо, ние се отделихме от “Атака”, защото Волен Сидеров я превърна в ООД. Той не желае да има работещи и действащи по места хора, а само да остане медийната марка “Атака” и той начело.

Само тримата ли сте, нямате ли изисквания от закон минимален брой учредители?

Вижте, с това нещо се спекулира. Аз съм запознат със закона, казвам ви – в момента имам необходимите подписи на инициативния комитет…

Колко са те?

Над 70 човека са се подписали в инициативния комитет и те бяха на първоначалното събрание. Процедурата е такава – след като инициативният комитет излезе с учредителна декларация, тя се помества в един национален всекидневник. Нашата вече излезе и след това трябва да се състои учредителното събрание от поне 500 човека. По закон то трябва да се състои до три месеца и вече след това за регистрацията трябват 2 500 подписа, а не 5 000. И между другото – учредителите на новата ислямска партия в Славяново не са чели закона и не знаят как става номера!

Случайно ли е, че учредявате националистическа партия, когато в Славяново се учредява Мюсюлман-демократичен съюз, в Рибново напрежението расте на етническа основа, а в Асеновград се събират представящи се за Ку-Клукс клан?

Не е случайно. Това е въпрос на политическа дейност. Всеки има право да учредява. Вижте, като се каже национализъм, всеки го свързва с подскачането на Волен Сидеров и се отдръпва. А национализмът е най-висша форма на патриотизъм, това е нещо много хубаво. Друг е въпросът, ако вземе да се изражда…

Попитах ви дали има връзка между създаването на вашата партия и тази в Славяново…

Хубаво би било да отговоря с “да”, но не е така. Ние просто учредихме по-рано “Организация “Обединени националисти” – на 22 септември. А те – на 27 септември.

А как гледате на създадената в Славяново партия?

Много отрицателно! За мен това нещо е подготвено. И тоя паметник на турския войн – това е изродска работа. Иначе от медиите съм запознат за Рибново, но трябва да кажа, че в Сливен такива конфликти няма.

Но създадохте “Организация на “Обединената нация”…

По-скоро, за да видим какво можем да направим за българите и за хората. В момента нашите усилия тук в Сливен са насочени към следното: Всички общински съветници в Сливен получиха по една луксозна книжка от турския консул. Тя е на някакъв научно-изследователски институт в Анкара. В нея се обяснява защо не е имало арменски геноцид. Но за съжаление на турския консул ние в Сливен арменския геноцид го приехме, че се е случил – на общинска сесия с пълно единодушие и по наше предложение. Е, ние не получихме такива книжки, защото ни предложихме да се признае арменския геноцид. И го вкарахме в културния календар на общината, т.е. тя се ангажира с провеждането на помен-панихида и културни признаци като съорганизатор на мероприятията на арменците. По подобие на ромския празник – 8 април.

Във вашата партия само етнически българи ли ще се включат, или ще има представители и на други етноси?

Разбира се, че представители на всички етноси! Партията ни е отворена за всички българи по самосъзнание. Затова не случайно е избрано името “Организация на “Обединената нация”. Като го съкратите, абревиатурата ООН внушава наднационални ценности. Нека борбата да бъде на културното поприще, на спортното игрище, а не на крайните изяви.

Разбирам, че се стремите към национално представителство?

Непременно. Постепенно ще създаваме структури във всички региони на страната. Без да изпадаме в еуфорията, заради която бихме могли да привлечем неподходящите хора.

И твърдите, че случайно са близки датите на учредяване на вашата партия и тази в Славяново?

Нашата партия е и реакция на нацията за запазване на националното самосъзнание. Но няма как да не отбележим, че нашето учредяване стана дни преди това на мюсюлманския съюз в Славяново. По-важно е това, което вече ви казах – вмешателството на турския консул и давлението му върху общинския съвет в Сливен за арменския геноцид. Те са планирани действия, не е случайно – и партията в Славяново и Рибново – мисля, че това са комплекс от действия. В тези научно-изследователски институти, където се дават пари, случайни неща няма. Не искам аз създавам агресия. Но реално е така. Откъде-накъде турският консул ще ми праща да чета историята?!

Смятате ли, че създаването на още една партия допринася за обединяването на българското общество? Не го ли разединява повече?

Не. Щом са позитивни посланията ни, не. В учредителната ни декларация сме записали, че ще работим с всички български партии по даден проблем.

Това значи и с “Атака” и с ДПС?

Засега премълчавам. Но сме категорични, че с ДПС няма да работим. Но искам да ви обърна внимание на това, че след парламентарните избори “Атака” тихичко изчезна и сега се появи след Славяново?!

А създаването на вашата партия не е ли и реакция срещу новото управление на България?

Не, засега не е. Сега всички искат да бъдат с ГЕРБ. Но ние запазваме малко неутралитет. Който направи нещо добро за България, без значение от коя партия е, как да не го подкрепиш. Но е ясно, че ГЕРБ изсмукват електората на “Атака”, водят силна медийна кампания…

Ще участвате ли в следващите избори – първо тези за местна власт след две години?

Нека се учредим и регистрираме. Да, ще участваме. Хората, като ни припознаят – добре. Като не ни припознаят – пак добре.

петък, 2 октомври 2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар